Nieuws

Nieuws!

Onze Gids voor Veertochten is klaar!

 


31 juli 2018

Wandelen of fietsen versterkt onze veerkracht. Maar hoe organiseer je zo een veerkrachtige tocht of veertocht? Op welke manier krijg je de deelnemers met elkaar aan de praat? Hoe stippel je een mindful-wandeling uit? Waar vind je nog stiltegebieden en hoe kan een wandelcoach je helpen? In onze gloednieuwe Gids voor Veertochten lees je het ideale recept voor een geslaagde veertocht.

Stuur je mail naar Werelddag-coördinator Marlien

Natuurpunt steunt Samen Veerkrachtig!

 


5 juli 2018

Natuurpunt gaat mee de boodschap van Samen Veerkrachtig versterken. De organisatie promoot al jaren natuurwandelingen. Sinds 2015 zet Natuurpunt, de grootste natuurfamilie van Vlaanderen met meer dan 105.000 leden, het thema natuur en gezondheid op de kaart via jaarlijkse inspiratiedagen en verschillende voorbeeldprojecten. Ondertussen zijn er verschillende onderzoeksinitiatieven rond dit thema gestart, en springen andere organisaties en overheden mee op de kar. Vele Natuurpuntafdelingen (165 in totaal) hebben vaak al jarenlang mooie samenwerkingen met de zorgsector opgestart, en die vertalen de professionele medewerkers nu in een meer gestructureerde samenwerking. 

Lees meer over Natuurpunt

Breng jij Vlaanderen aan het wandelen?

11 juni 2018

Fit blijven, nieuwe plekken ontdekken, genieten van de natuur… Fervente stappers moeten we niet overtuigen van een deugddoende wandeling. Maar als het van ons afhangt, gaat Vlaanderen dit najaar massaal op stap tijdens de Werelddag Geestelijke Gezondheid. En jij kunt daarbij helpen! Vanaf dit jaar willen we wandelen promoten als een uitstekend alternatief om je hoofd leeg te maken, een prima gelegenheid ook om een goed gesprek te hebben met je partner, je vrienden of familie. Zodat je zorgen van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt.

 

Heb jij één of meerdere leuke tochten uitgestippeld die je met ons wil delen? Geef ons dan een seintje en stuur je route meteen door. Alle tochten komen in aanmerking: lang of kort, in de stad of op het platteland, als het maar beweegt. Ook fietsroutes zijn welkom!

Stuur je mail naar Werelddag-coördinator Marlien

BOS+ doet mee

8 juni 2018

De Werelddag Geestelijke Gezondheid krijgt versterking! Natuurbeschermer BOS+  steunt onze acties en deelt zelfs enkele wandelingen met ons. BOS+ vindt dat bossen van cruciaal belang zijn voor iedereen: dieren, planten én mensen. Bossen zuiveren onze lucht, zetten ons aan tot bewegen en zijn de ideale plaats om het jachtige leven even te vergeten. BOS+ wil in eerste plaats bestaande bossen beschermen en het duurzaam beheer ervan promoten. Door bossen toegankelijk te maken, door speel- en stadsbossen aan te leggen, herbebossingsprojecten in de tropen, … Samen met overheden, burgers, grote en kleine middenveldorganisaties, scholen, partnerorganisaties uit de milieu- en ngo-sector, en de bedrijfswereld.

MEER OVER BOS+

Onze nieuwe website is klaar!

6 juni 2018

Oef! Je hebt er even op moeten wachten maar hier is ie dan: de nieuwe website van Samen Veerkrachtig. 
Kijk gerust even rond en klik er maar lekker op los: er is veel nieuws onder de zon.

Wist je al dat je tussen 1 en 10 oktober ook al wandelend je veerkracht kunt versterken? Neen? Check dan zeker onze veertochten. En breng ons later nog een bezoekje, want vanaf nu posten we regelmatig nieuws.

Campagnenieuws

Image

31 JULI 2018

Onze gids voor veertochten is klaar!

Image

5 JULI 2018

Natuurpunt steunt Samen Veerkrachtig!

Image

11 JUNI 2018

Breng jij Vlaanderen aan het wandelen?

Volg ons  

Een initiatief van   vvgg
ism. 10 partners