Nieuws

Inspiratietip #4: HerstelAcademie

 

31augustus 2022

Het vraagt kracht om een psychische kwetsbaarheid te aanvaarden en
stappen te zetten naar herstel. Lees hier meer!

Meer tips en inspiratie? Neem een kijkje in onze inspiratiegids. 

 

Inspiratiegids 2022

Inspiratietip #3: Gelukswandeling

 

26 augustus 2022

Logo GezondPlus organiseerde een gelukswandeling voor de medewerkers. Lees hier meer!

Meer tips en inspiratie? Neem een kijkje in onze inspiratiegids. 

 

Inspiratiegids 2022

Inspiratietip #2: Stickeractie Limburgse GGZ-netwerken

 

2 augustus 2022

Met de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ willen de GGZ-netwerken zichtbaarheid creëren en sensibiliseren. Lees hier meer! 

Meer tips en inspiratie? Neem een kijkje in onze inspiratiegids. 

 

Inspiratiegids 2022

Inspiratietip #1: Hoplr

 

4 juli 2022

Buren zetten hun #krachten in om elkaar te helpen. Dat is de sterkte van buurtplatform @Hoplr

Meer tips en inspiratie? Neem een kijkje in onze inspiratiegids. 

 

Inspiratiegids 2022

Heb jij onze nieuwe inspiratiegids al?

 

30 maart 2022

Tussen 1 en 10 oktober zetten we opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staat kracht centraal, want samen zijn we veerKRACHTig! Om jullie te inspireren ging vandaag onze nieuwe inspiratiegids de deur uit. Heb jij jouw exemplaar al ontvangen? Indien niet, vraag hem dan zeker aan via jouw Logo of download hem op onze downloadpagina.

 

Inspiratiegids 2022

Samen VeerKRACHTig

 

29 maart 2022

Van 1 tot 10 oktober zetten we onder het motto #samenveerkrachtig het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken. Dit jaar staat in het teken van ‘kracht’: we nodigen iedereen uit om positief naar zichzelf te kijken, de eigen krachten te ontdekken en elkaar te versterken.

 

Organiseer mee

Te Gekke Veertochten

 

8 oktober 2021

Het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is Samen Veerkrachtig. We willen dus niet alleen werken aan onze mentale gezondheid maar willen dat vooral samen doen. Is er misschien een Te Gekke Veertocht bij jou in de buurt? Check dit hier, en ga samen met je collega’s, vrienden of buren een stapje in de natuur zetten.

 

 

Te Gekke Veertochten

De kleine dingen

 

7 oktober 2021

Geluk zit soms in de kleine dingen. Samen luidop zingen bijvoorbeeld! Welk liedje geeft jou een instant ‘feel good’-gevoel?

 

 

Activiteiten

De geluksdriehoek

 

6 oktober 2021

Er kunnen zijn voor anderen, dat versterkt je geluksgevoel. Benieuwd welke andere tips & tricks je op weg zetten naar een gelukkiger leven? Ga naar www.geluksdriehoek.be

 

 

De geluksdriehoek

Warme William

 

5 oktober 2021

Wie is jouw Warme William? Een Warme William is iemand die naar je luistert en voor je klaar staat. Ontdek heel wat luistertips op www.warmewilliam.be

 

 

Warme William

4 voor 12

 

4 oktober 2021

Vandaag zijn de we vierde dag van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Herken jij de 4 signalen van iemand met wie het niet goed gaat? En hoe ga je het gesprek dan aan? Surf naar www.4voor12.be voor tips voor die broodnodige babbel.

 

 

4 voor 12

Boost je veerkacht

 

1 oktober 2021

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober. Dit jaar zetten we meer dan ooit in op ‘samen’ veerkrachtig. Doe jij mee?

 

 

Activiteiten

Hang een poster aan je raam

 

30 september 2021

Morgen start de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid! Print een poster die je vindt op onze website en hang hem aan je raam.


Wil je daarnaast ook deelnemen aan een ‘geestelijk gezonde’ actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid? Je vindt hier een handig overzicht van alle activiteiten.

 

Download poster

Jij doet toch ook mee?!

 

23 september 2021

Over drie dagen op 1 oktober, begint de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Welke activiteit doe jij mee om je veerkracht te versterken? Neem snel een kijkje en kies uit het ruime aanbod.

 

Activiteiten

Te Gekke Veertochten

 

21 september 2021

Wist je dat er tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, tussen 1 en 10 oktober, ook Te Gekke Veertochten plaatsvinden? Wandelen in je eentje of samen met vrienden is goed voor je eigen geestelijke gezondheid en die van de ander. Neem een kijkje in het overzicht op onze website voor enkele mooie routes of wandel mee in een van de tientallen georganiseerde Te Gekke Veertochten.

 

Te Gekke Veertochten

Fotokader

 

17 september 2021

Laat tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, tussen 1 en 10 oktober, zien dat je openstaat voor een babbel en voeg dit fotokader toe aan je profielfoto: www.facebook.com/profilepicframes/?selected_overlay_id=1246448759103855
Anderen ontmoeten en steun krijgen/geven zijn de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. Na al die maanden corona-pandemie weten we meer dan ooit: veerkrachtig zijn, dat doen we samen.

 

Activiteiten

Zitbanken in de kijker

 

16 september 2021

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, tussen 1 en 10 oktober, vinden heel wat acties rond zitbanken plaats. Eén van die toffe initiatieven is Bank-contact van compagnie Krak door Dieter Raphaël Missiaen. Hij gaat vaak met een bank op stap, op zoek naar ontmoeting, en zal dat ook tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid doen. Wil je meer weten over Bank-contact? Lees dan zeker het interview.

 

Interview

Doe jij ook mee?

 

7 september 2021

Van 1 tot 10 oktober vindt jaarlijks de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Dit jaar is het centrale thema ‘Neem plaats op onze bank’ en word je uitgenodigd om plaats te nemen op één van de verbindende zitbanken die verspreid staan over heel Vlaanderen. Wil je zelf deelnemen aan een ‘geestelijk gezonde’ actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid? Neem dan een kijkje op in de kalender.

 

 

Kalender

Terug uit vakantie! Inspiratietip #9

 

27 augustus 2021

Zijn jouw affiches al geprint? En kleeft de banner al onder je e-mails? Download ze nu via https://www.samenveerkrachtig.be/organiseer-mee/downloads


Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober. Dit jaar willen we het “wij-gevoel” versterken. Buurtbewoners die elkaar kennen, helpen en voor elkaar zorgen zijn immers gelukkiger en veerkrachtiger. Doe jij mee? Meer inspiratie en materialen vind je op www.samenveerkrachtig.be.

Activiteiten

Inspiratietip #8: "Bank-contact"

 

10 augustus 2021

Op stap met Dieter van Bank-contact: ‘Het is ook een beeld: een man op stap met een bank. Van kijk: laat ons ontmoeten’ Lees hier het interview.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids. 

Inspiratiegids

Inspiratietip #7: "Ledeberg vertelt"

 

28 juli 2021

‘Ledeberg vertelt’ verzamelde verhalen van Ledebergse buurtbewoners die je langs een
wandeling doorheen Ledeberg kon beluisteren. Lees hier hoe het in zijn werk ging.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids. 

Inspiratiegids

Inspiratietip #6: "Kwartiermaken"

 

13 juli 2021

Als kwartiermaker wil Peter Dierinck de maatschappij klaarmaken om mensen met een psychische kwetsbaarheid gastvrij te ontvangen: “Kwartiermaken wil de pijn verzachten, het isolement doorbreken. Wederkerigheid is enorm belangrijk.” Lees hier het interview!

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids. 

Inspiratiegids

Inspiratietip #5: Buurtbabbelbankje

 

30 juni 2021

in Arendonk kan je 'burten' met je buren op de BuurtBabbelBank. Deze verplaatsbare bank biedt plaats aan 20 buurtbewoners om buiten een beetje te babbelen en de banden tussen buren te versterken. Lees hier een interview over de BuurtBabbelBank! 

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids

 

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #4: "Wat is jouw klein gelukske?"

 

24 juni 2021

Deze en andere bankhangers met een leuke gesprekstarter kan je nog 2 weken bestellen bij jouw Logo in de buurt. De hangers nodigen voorbijgangers uit om even te gaan zitten en een praatje met mekaar te slaan. Naast drie bedrukte versies kan je ook een blanco versie bestellen. Laat je creativiteit de vrije loop om hier een spreuk, gespreksstarter, opdracht of deugddoende quote,… op te plaatsen die de voorbijgangers prikkelen.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #3: Bankdirecteurs

 

16 juni 2021

stel 'bankdirecteurs' aan in je straat zoals in Opwijk
en breng mensen dichter bij elkaar. De opgestreken winst? Sociaal contact en verbondenheid. Lees het interview met organisator Tom Bosman van burgerplatform Opwijk 2040 hier.

Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids

 

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #2: Bankhangers

 

9 juni 2021

Bevestig de bankhangers met leuke gespreksstarter
aan een bank die in de kijker staat tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, of waarrond je een activiteit gepland
hebt. De hangers nodigen voorbijgangers uit om even te gaan zitten en een praatje met mekaar te slaan. Naast drie bedrukte versies kan je ook een blanco versie bestellen. Laat je creativiteit de vrije loop om hier een spreuk, gespreksstarter, opdracht of deugddoende quote,… op te plaatsen die de voorbijgangers prikkelen. Bestel de bankhangers bij jouw Logo in de buurt.
Meer tips en inspiratie? Lees de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Inspiratietip #1: Babbelbanken

 

2 juni 2021

In de Gemeente Balen stimuleren ze spontane ontmoeting door alle (picknick)banken binnen hun gemeente in kaart te brengen. Zo weten de mensen waar ze een praatje kunnen maken met elkaar: https://www.balen.be/product/1190/babbelbanken
Nog meer inspiratie voor jouw actie nodig? Neem een kijkje in de inspiratiegids.

 

Inspiratiegids

Welke actie zet jij op poten?

 

1 juni 2021

Tussen 1 en 10 oktober 2021 zetten we samen opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Want dat is één van de dingen die we in deze uitdagende tijden zo hard nodig hebben.
Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we iedereen in Vlaanderen uit om tussen 1 en 10 oktober (een) actie(s) op poten te zetten. Snuister door de inspiratiegids en doe leuke ideeën op voor een kleine of grote actie tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

 

Meer info

Heb jij onze nieuwe inspiratiegids al?

 

19 maart 2021

Tussen 1 en 10 oktober zetten we opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Dit jaar staan ontmoeting en sociale verbondenheid centraal. Om jullie te inspireren ging vandaag onze nieuwe inspiratiegids de deur uit. Heb jij jouw exemplaar al ontvangen? Indien niet, vraag hem dan zeker aan via jouw Logo of download hem op onze downloadpagina.

 

Meer info