Inspirerende voorbeelden

Inspirerende voorbeelden

Fijn dat je een leuke actie wil organiseren voor de 10-daagse! Maar hoe begin je er nu aan, waar moet je op letten en op welke manier zet je je actie in de kijker? Wij vroegen enkele partners naar hun keukengeheimen. Laat je inspireren door hun voorbeeld en maak van je actie een ongezien succes!

Op zoek naar nog meer inspriatie? Neem dan zeker een kijkje in onze inspiratiegids.

Of heb je zelf inspiratie die je graag wilt delen? Neem dan met ons contact op.

 

HerstelAcademie

Het vraagt kracht om een psychische kwetsbaarheid te aanvaarden en
stappen te zetten naar herstel.

Image
Image

Gelukswandeling

Logo GezondPlus organiseerde een gelukswandeling voor de medewerkers.

Stickeractie Limburgse GGZ-netwerken

Met de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ willen de GGZ-netwerken zichtbaarheid creëren en sensibiliseren. 

Image
Image

Hoplr

Buren zetten hun #krachten in om elkaar te helpen. Dat is de sterkte van buurtplatform @Hoplr

Bank-contact

Op stap met Dieter van Bank-contact: ‘Het is ook een beeld: een man op stap met een bank. Van kijk: laat ons ontmoeten’

Image
Image

Kwartiermaken wil het isolement doorbreken

Als kwartiermaker wil Peter Dierinck de maatschappij klaarmaken om mensen met een psychische kwetsbaarheid gastvrij te ontvangen: “Wederkerigheid is enorm belangrijk. Voor mensen die heel lang in behandeling zijn, is het een bevrijding dat ze iets kunnen betekenen voor buurtbewoners en niet enkel voor medepatiënten.”

Buurtbabbelbankje

In Arendonk kan je 'burten' met je buren op de BuurtBabbelBank. Deze verplaatsbare bank biedt plaats aan 20 buurtbewoners om buiten een beetje te babbelen en de banden tussen buren te versterken.

Image
Image

Hoe bankdirecteurs in Opwijk mensen dichter bij elkaar brengen

Bankdirecteur worden: in Opwijk kan het zomaar eventjes. Van een zitbank op straat weliswaar, als je belooft ze schoon te maken en de buren er uit te nodigen. De opgestreken winst? Sociaal contact en verbondenheid. “Geloof me: daar is nood aan”, legt organisator Tom Bosman van burgerplatform Opwijk 2040 uit.

Eenzaamheid kan je niet met een telefoontje oplossen

Een kampeerstoeltje. Meer had Jolien Coemans niet nodig om mensen tijdens corona uit hun isolement te halen. De buurtopbouwwerker uit Beringen organiseerde ook pleinbabbels, ongedwongen bijeenkomsten waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Image
Image

De Urbain trail slingerde zich dwars door onze gebouwen

Ervaringswerker Nathalie Cornille zette haar schouders onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Mét succes! Onder haar impuls organiseerde het Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel meer dan 20 acties.

De natuur blijft gewoon z’n gangetje gaan: dat kan troost bieden

Lief Cuyvers is dol op groen: ze neemt regelmatig mensen mee op veertocht. Wandelen in de natuur is een probaat middel tegen stress, vindt ze. Wij vroegen de educatief medewerkster van Vormingplus Gent-Eeklo naar het succesrecept van een veertocht.

Image
Image

Onze actie is helemaal uit de hand gelopen: we hebben zelfs een polonaise ingezet!

Speeddating is niet iets wat je verwacht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Toch koppelde Ann Opgenhaffen van het Welzijnshuis in Sint-Niklaas, samen met de werkgroep Samen Veerkrachtig*, maar liefst 60 mensen aan elkaar. Stonden nog op de agenda: een dansvoorstelling, een spreukenactie en geestelijk gezonde wandelingen. Voldoende stof voor een inspirerende babbel.